ایزو ۱۴۰۶۴؛ ارزیابی گازهای گلخانه ای
ژانویه 12, 2015
برند eco اولین دارنده گواهی نامه دوستدار محیط زیست از ACS گردید
ژانویه 28, 2015صدور گواهینامه ICM کشاورزی از ACS کانادا | Ics ایران
رویکردی برای تولید محصولات کشاورزی است که هدف آن بهینه سازی عملکرد محصول در عین به حداقل رساندن اثرات منفی بر محیط زیست و سلامت انسان است.
معرفی ICM:
مدیریت یکپارچه محصولات زراعی (ICM) رویکردی برای تولید محصولات کشاورزی است که هدف آن بهینه سازی عملکرد محصول در عین به حداقل رساندن اثرات منفی بر محیط زیست و سلامت انسان است. این شامل استفاده هماهنگ از شیوهها، فناوریها و استراتژیهای مختلف کشاورزی برای دستیابی به تولید محصول پایدار و کارآمد است.
ICM نگاهی جامع به مدیریت محصول دارد و کل سیستم تولید محصول را به جای تمرکز بر اجزای منفرد در نظر می گیرد. جنبه های مختلفی مانند حاصلخیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف های هرز و استفاده از نهاده های کشاورزی مناسب را در بر می گیرد و استقراراین سیستم با توجه به کنترل و پایش موثر کلیه فرایند جامع تولید در سه مرحله قبل از مزرعه؛ داخل مزرعه و بعد از مزرعه انجام می شود.
اصول و اجزای کلیدی مدیریت یکپارچه محصولات زراعی ICM عبارتند از:
۱- مدیریت سلامت خاک: ICM بر حفظ و بهبود سلامت خاک با اتخاذ شیوه هایی مانند آماده سازی مناسب خاک، کوددهی متعادل، مدیریت مواد آلی و تکنیک های خاکورزی حفاظتی تاکید دارد. خاک های سالم محیط مساعدی را برای رشد محصول فراهم می کنند و وابستگی به نهاده های مصنوعی را کاهش می دهند.
۲-مدیریت آفات و بیماری: ICM استفاده از تکنیک های مدیریت یکپارچه آفات (IPM) را ترویج می کند که شامل ترکیب استراتژی های متعدد برای کنترل آفات و بیماری ها می شود. این استراتژی ها ممکن است شامل اقدامات فرهنگی، کنترل بیولوژیکی، تناوب زراعی، گونه های مقاوم و استفاده عاقلانه از آفت کش ها در صورت لزوم باشد. هدف به حداقل رساندن استفاده از آفت کش ها و تشویق مکانیسم های طبیعی کنترل آفات است.
۳- مدیریت آب: استفاده کارآمد از آب جزء حیاتی ICM است. اقداماتی مانند برنامه ریزی صحیح آبیاری، تکنیک های صرفه جویی در آب و استفاده از فناوری های کشاورزی دقیق به بهینه سازی مصرف آب و به حداقل رساندن هدررفت آب کمک می کند. این امر به ویژه در مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند و یا در جاهایی که منابع آب باید حفظ شود، اهمیت دارد.
۴-مدیریت مواد مغذی: ICM بر استفاده متعادل و کارآمد از کودها برای برآوردن نیازهای مواد مغذی محصول در عین به حداقل رساندن تلفات مواد مغذی و اثرات زیست محیطی تاکید دارد. آزمایش خاک، برنامه ریزی مدیریت مواد مغذی و استفاده از فناوری های کشاورزی دقیق می تواند به بهینه سازی کاربرد مواد مغذی، کاهش کوددهی اضافی و به حداقل رساندن رواناب مواد غذایی کمک کند.
۵-تناوب و تنوع زراعی: ICM استفاده از تناوب زراعی متنوع را ترویج میکند و کشاورزان را تشویق میکند تا از تککشت مداوم اجتناب کنند. تناوب زراعی به شکستن چرخه آفات و بیماری ها، بهبود سلامت خاک، کاهش فشار علف های هرز و افزایش انعطاف پذیری و پایداری کلی مزرعه کمک می کند.
۶- نظارت و تصمیم گیری: ICM بر اهمیت نظارت منظم، جمع آوری داده ها و تجزیه و تحلیل برای اطلاع رسانی در تصمیم گیری تاکید می کند. کشاورزان تشویق می شوند تا سوابق اعمال خود را نگه دارند، رشد محصول و بروز آفات/بیماری را نظارت کنند و از این اطلاعات برای اتخاذ تصمیمات مدیریتی آگاهانه استفاده کنند.
شیوه ها و استراتژی های خاص اتخاذ شده در مدیریت یکپارچه محصول می تواند بسته به محصول، منطقه، آب و هوا و عوامل خاص مزرعه متفاوت باشد. هدف ICM ایجاد تعادل بین دوام اقتصادی، پایداری زیست محیطی و مسئولیت اجتماعی در سیستم های تولید محصول است.
آ سی اس آمادگی دارد با بکارگیری مجرب ترین کادر اجرائی و با سریعترین زمان در هماهنگی و انجام آموزش و ارزیابی؛ خدمات خود را برای صدور گواهینامه ICM ارائه نماید. در صورت نیاز با ما با شماره ۲۲۲۰۰۵۰۰ در تهران تماس بگیرید.