گواهی ایزو ۳۰۴۰۱ – سیستم مدیریت دانش از ACS کانادا

هدف استاندارد مدیریت دانش؛ ایزو ۳۰۴۰۱؛ سیستم مدیریت دانش ارائه دستورالعمل ها و الزامات برای استقرار، پیاده سازی، حفظ و بهبود یک سیستم مدیریت دانش موثر (KMS) است. همچنین کمک به سازمان‌ها برای مدیریت مؤثر دارایی‌های دانش، افزایش اشتراک و همکاری دانشی، جذب و حفظ دانش های ارزشمند، تقویت نوآوری و یادگیری مستمر در سازمان است. ایزو ۳۰۴۰۱ از سازمان ها در استفاده از سرمایه فکری خود برای دستیابی به اهداف و کسب مزیت رقابتی حمایت می کند.آ سی اس با بکارگیری تیم مجرب آمادگی دارد مراحل آموزشی مدیریت دانش را در سازمان ها اجرا و ترتیبات صدور گواهی ایزو ۳۰۴۰۱ – سیستم مدیریت دانش از ACS کانادا را اخذ نماید.

چرا مدیریت دانش : مدیریت دانش Knowledge Management به معنای در دسترس قرار دادن نظام‌مند اطلاعات و اندوخته‌های علمی است، به گونه‌ای که به هنگام نیاز در اختیار افرادی که نیازمند آنها هستند، قرار گیرند تا آنها بتوانند کار روزمره خود را با بازدهی بیشتر و موثرتر انجام دهند. مدیریت دانش شامل یک سری استراتژی و راهکاربرای شناسایی، ایجاد، نمایندگی، پخش وتطبیق بینش‌ها و تجارب در سازمان می‌باشد. دانش سازمانی، دانش ویژه سازمان است که با تجربه به دست می آید. به عبارتی ، اطلاعاتی که برای حصول اهداف سازمانی مورد بهره برداری قرار گرفته و به اشتراک گذاشته می شوند ، دانش سازمانی می باشد.در ایزو ۹۰۰۱ ، دانش سازمانی را می توان از منابعی اخذ کرد همچون منابع درون سازمانی مانند دارایی های معنوی ، تجربیات افراد ، تجربیات بر گرفته از موفقیت ها و شکست ها ، فراگیری دانش و تجربه مستند شده و به اشتراک گذاری آن و نتایجی که از بهبود حاصل می شود اعم از بهبود فرآیندها ، بهبود محصولات یا بهبود خدمات.مطابق الزامات ایزو ۹۰۰۱ ، تمامی استانداردها، منابع دانشگاهی ،کنفرانس ها ، جلسات تخصصی با مشتریان ، جلسات تخصصی با تامین کنندگان که از آنها دانش و تجربیاتشان اخذ می شود و یا در جلسات کاری این دانش و تجربیات به اشتراک گذاشته می شود، بخشی از دان سازمانی است. برنامه اجرایی مدیریت اندوخته‌های علمی بر این دو جزء اصلی بنا می‌شود:

۱-فرآیندهایی که این اندوخته‌ها را مدیریت می‌کنند،

۲-ابزار و تمهیداتی که دسترسی به این سرمایه‌های علمی را آسان می‌کنند.

چرا دانش سازمانی و مدیریت کردن دانش مهم است:
۱) وقتی پرسنل جابجا می شوند با جابجا شدن و یا خارج از سازمان شدن،به همراه خود بخشی از اطلاعات را خارج می نمایند.
پرسنل در هنگام کار بسیاری از جزئیات را فرا می گیرند و عموماَ هیچوقت جزئیات را به دلائل مختلف از جمله بی اهمیت بودن جزئیات به فرد یا سازمان منتقل نمی کنند و لذا با مدیریت دانش سازمان جزئیات مهم که دانش شناسایی شده باید ثبت شوند.
۲) بسیاری از پرسنل سازمان در هنگام یادگیری اصول مهم کار خود با مشکل روبرو شده و یا در فراگیری اصول نقص دارند لذا در صورتیکه اصول مهم کار از طریق مدیریت دانش ثبت شده باشد،در هنگام نیاز و برای رفع نقص یادگیری،این دانش در اختیار دیگران قرار می گیرد.
۳) مدیریت دانش افراد و سازمانها را تشویق می کند که تجربیات خود را با همگرو های خود به اشتراک بگذارند،تجربیات موفق منجر به تشویق به ادامه کار موفق و تجربیات ناموفق منجر به تشویق به مواظبت درعدمم تکرار همان فعالیت می گردد.
۴) مدیریت دانش سازمانی ، افراد تشویق می نماید تا از “مشورت ” با دیگران کسب دانش نمایند این مشورت با متبحرین این شغل،مشورت با مشتریان ،مشورت با تامین کنندگان می گردد.
۵)مدیریت دانش افراد سازمانها را تشویق می نماید تا از مقایسه با بهترینهای صنعت و خدمات استفاده نمود.

از مهم ترین ارکانKnowledge Management، پیاده سازی سیستم و اثربخشی آن در سطح سازمان می‌باشد. چرا که دیگر مطالب مرتبط با آن همگی به عنوان مقدمه‌ای جهت بسترسازی و استفاده از آن‌ها برای تحقق عملی مدیریت دانش به شمار می‌روند. سازمان‌های پیشرو زیادی در جهان به اهمیت مدیریت دانش به عنوان رویکردی نوین در مدیریت کسب و کار پی برده و اقدام به پیاده سازی آن نموده‌اند.

تربیت مهندس دانش در سازمان ها: مهندس دانش (Knowledge Engineer) فردی است که در فرآیند مهندسی دانش تبحر دارد؛ وی می‌تواند سه فعالیت استخراج، تحلیل و مدلسازی دانش را انجام دهد. این سه فعالیت منجر به تولید یک پایگاه دانش ساخت یافته مبتنی بر مدل‌های دانش با قابلیت استفاده مجدد می‌شود که می‌تواند به عنوان محتوای ورودی در یک سیستم مبتنی بر دانش استفاده شود.

مراحل آموزشی آ سی اس در حوزه مدیریت دانش :

اول – امکان سنجی طرح:در این گام وضعیت موجود در سازمان جهت پیاده سازی طرح مورد بررسی قرار می‌گیرد. مطالعات جنبه های کلیدی مدیریت دانش نظیر انسان فرهنگ سازمان (ساختار) و محدودیت‌های موجود در هریک از حوزه‌ها در ارتباط با پیاده سازی سیستم مشخص می‌شود.

دوم- طراح درفت آموزشی : پس از شناسایی محدودیتها، راهکارهایی در قالب طرح اولیه نظام جهت رفع محدودیت ها ارائه میشود. در این مرحله با بررسی و واکاوی نظرات تصمیم گیران، اجرای قطعی سیستم در سازمان تعیین می‌گردد.

مرحله سوم- طراحی تفصیلی آموزش سیستم: پس از پذیرش طرح خام سیستم، طراحی تفصیلی سیستم صورت میگیرد. در این مرحله وارد جزئیات شده و متدولوژی قطعی نیز انتخاب میگردد. متدولوژی باید متناسب با نیازها و محدودیت‌های سازمان باشد. این نیازها و محدودیت‌ها در مرحله امکان سنجی مشخص شده و در مرحله خام مورد بررسی و راهکاردهی قرار گرفته‌است.

مرحله چهارم- طرح آموزش و پیاده سازی:در پیاده سازی سیستم مباحثی همچون فناوری، آموزش اولیه پرسنل و مدیران، و ساختار سازمانی مطرح بوده و ایجاد هماهنگی و یکپارچگی بین اجزا و افراد از اهمیت خاصی برخوردار است.

مرحله پنجم- طرح آموزش نگهداری: جهت تثبیت و ماندگاری سیستم در سازمان باید به یک سری موارد توجه داشت که عبارت است از رفع عیوب و نواقص، قرار دادن یک نمایندگی از طرف گروه طراح سیستم در دستگاه اجرایی، و تلاش برای جلوگیری از بازگشت سیستم به سیستم قبلی که معمولاً شش ماه مراقبت را لازم دارد.

مرحله ششم- طرح آموزشی ارزیابی سیستم: در این مرحله یک سیستم بازخورد مناسب برای اصلاح سیستم در نظر گرفته می‌شود. بطور معمول شش ماه پس از پیاده سازی سیستم صورت می‌گیرد و طی آن توصیه‌های اصلاحی ارائه می‌گردد.

آ سی اس با بکارگیری تیم مجرب آمادگی دارد مراحل آموزشی مدیریت دانش را در سازمان ها اجرا و ترتیبات صدور گواهی ایزو ۳۰۴۰۱ – سیستم مدیریت دانش از ACS کانادا را اخذ نماید.در صورت نیاز با دفتر این شرکت در تهران با شماره های ۲۲۲۰۰۵۰۰  تماس حاصل نمایید.

برای اطلاعات بیشترگواهینامه های ایزو مدیریت و کیفیت اینجا را کلیک کنید:گواهی ایزو؛ آموزش ایزو؛ ایزو ۹۰۰۱ ؛ایزو ۲۹۰۰۱؛ ایزو ۱۰۰۰۴؛ ایزو ۲۲۴۸۳ (icsiran.com)

برای اطلاعات بیشترKnowledge Management در سایت ACS Canada اینجا را کلیک کنید:CanadaCerts |

برای اطلاعات بیشتر مدیریت دانش و ایزو ۹۰۰۱ اینجا را کلیک کنید: مدیریت دانش و ایزو ۹۰۰۱:۲۰۱۵ | خانه ایزو ایران (icsiran.com)