ISO 45001 و مدیریت کیفیت ساختمانی
دسامبر 20, 2014مروری بر استانداردارزیابی عملکرد طول عمر خدمت ساختمان -ایزو ISO 15686-7: 2006
دسامبر 30, 2014مروری بر الزامات ممیزی بسته بندی جهت حمل و نقل مواد خطرناک | Ics ایران
۴ ـ ۱ ـ علامتگذاری بر روی هر بسته نشان میدهد که نوع و روش بسته بندی آن آزمایش شده , با استانداردهای مربوطه مطابقت دارد به این ترتیب علامت به تنهایی الزامأ بستهای را برای مصرف در مورد ماده خاصی تایید نمیکند . نوع بسته ( به عنوان مثال در مورد بشکههای فولادی ) حداکثر ظرفیت یا جرم یا هر ویژگی مخصوصی که برای مواد یا اجسام مختلف تعیین شده در استانداردهای دیگر از این آورده شده است .
۴ ـ ۱ ـ علامتگذاری بر روی هر بسته نشان میدهد که نوع و روش بسته بندی آن آزمایش شده , با استانداردهای مربوطه مطابقت دارد به این ترتیب علامت به تنهایی الزامأ بستهای را برای مصرف در مورد ماده خاصی تایید نمیکند . نوع بسته ( به عنوان مثال در مورد بشکههای فولادی ) حداکثر ظرفیت یا جرم یا هر ویژگی مخصوصی که برای مواد یا اجسام مختلف تعیین شده در استانداردهای دیگر از این آورده شده است .
۴ ـ ۲ ـ علامتگذاری باید بتوان نیازهای اطلاعاتی تولید کنندگان بستهبندی , تعمیرکاران , استفاده کنندگان و کارشناسان قانونی را تأمین نماید . در رابطه با استفاده از یک بسته جدید علامتگذاری اولیه وسیلهای برای سازنده است تا بتواند به وسیله آن , نوع بسته را مشخص کرده و نشان دهد چه شرایط آزمایشی در مورد بسته مزبور اجرا خواهد شد .
۴ ـ ۳ ـ علامتگذاری همواره جزئیات کامل سطوح آزمایش را تعیین نمیکند و ممکن است نیاز باشد تا این سطوح به طور جداگانه مورد بررسی قرار گیرد ( مثلا با مراجعه به گواهینامه آزمایش , گزارش آزمایش یا برگهای قبولی بسته بندیهایی که مورد تایید قرار گرفته , برای مثال بستهای که دارای علامت X یا Y است را میتوان برای موادی به کار برد که بسته بندی مربوط به آنها در گروه مواد کم خطرتر قرار دارد . حداکثر چگالی نسبی مجاز در هر مورد با توجه به ضرایب ۱/۵ و ۲/۲۵ که در استاندارد ملی شماره۲ ۲۹۲۸ محاسبه و تعیین میشود . یعنی بستههای مربوط به گروه I که برای موادی که با چگالی نسبی ۱/۲ آزمایش شدهاند را میتوان به عنوان بستههای گروه II برای موادی که چگالی نسبی ۱/۸ و یا به عنوان بستههای گروه III برای موادی که چگالی نسبی آنها ۲/۷ است به کار برد به شرطی که کلیه معیارهای انجام شده دیگر نیز در مورد محصولی که چگالی نسبی بالاتری دارد قابل قبول باشد .
۴ ـ ۴ ـ هر بسته ا ی که مورد استفاده قرار گیرد باید دارای علائم ثابت و قابل تشخیص به شرح زیر باشد:
برای بسته های فلزی که علامت بر روی آنها کوبیده میشود میتوان از حروف بزرگ UN به عنوان علامت استفاده نمود
ب ـ شماره کد که طبق بند ۳ ـ ۷, نوع بسته را مشخص میکند .
ج ـ کد بعدی شامل دو قسمت زیر است .
حرفی که نشان میدهد بستهبندی آزمایشهای مربوط به کدام گروه یا گروهها را به طور موفقیت آمیز گذرانده است به ترتیب زیر :
X برای گروههای بستهبندی I,II,III
Y برای گروههای بستهبندی II,III
Z برای گروه بستهبندی III
در بسته بندیهای مورد نظر برای حمل مایعات چگالی نسبی مایعی که آزمایش توسط آن انجام گرفته ( بدون بسته بندی داخلی ) باید با روند کردن تا اولین عدد اعشاری ذکر گردد . اگر چگالی نسبی از ۱/۲ تجاوز نکند میتوان از ذکر آن خودداری نمود .
برای بسته بندیهایی که برای حمل جامدات در نظر گرفته میشوند و یا بستههای داخلی در آنها قرار میگیرند حداکثر جرم بر حسب کیلوگرم نیز باید ذکر شود .
د ـ اگر بسته برای حمل و نقل جامدات یا بستههای داخلی در نظر گرفته شده باشد باید با حرف S و اگر بسته آزمایش فشار را با موفقیت گذارنده باید مقدار فشار آزمایش که تا نزدیکترین ۱۰ کیلو پاسکال روند شده بر روی آن نقش گردد .
ه ‘ ـ دو عدد آخر مربوط به سالی است که بستهبندی در آن ساخته شده و باید بر روی بسته نوشته شود .
در مورد بسته بندیهای گروه IH ( بشکههای پلاستیکی با انتهای فوقانی ثابت ) و ۳H1 ( چلیکهای پلاستیکی با انتهای فوقانی ثابت ) باید ماهی که بسته ها در آن ماه ساخته شده است نیز به طریقی مناسب نشان داده شود . این عمل را میتوان با علامتگذاری بر روی بسته بندی در محل دیگری غیر از محل سایر علائم منعکس نمود . تصویر شماره ۲ یک روش مناسب جهت علامتگذاری است .
و ـ کشوری که تفویض علائم را بر عهده داشته باشد باید با علائم مشخص کنندهای برای وسایل موتوری در حمل و نقل ( ترافیک ) بین المللی , معرفی گردد .
ز ـ نام تولید کننده یا سازنده و یا سایر علائم که توسط کارشناسان رسمی برای معرفی بسته بندی لازم تشخیص داده شده باشد نیز باید بر روی بسته بندی ذکر گردد .
۴ ـ ۵ ـ هر بسته ای که برای استفاده مجدد طرح شده باشد و در یک فرآیند بازسازی شده قرار گیرد و در اثر این فرآیند علامتهای بسته محو شود باید علائم بندهای الف یا ه در بند ۴ ـ ۴ بر روی آن به طور دائم نقش گردد ( مثلا به صورت حروف برجسته ) به طوریکه این علائم بتواند در فرآیند بازسازی سالم باقیمانده و از بین نرود .
۴ ـ ۶ ـ علائم باید به ترتیبی که در بند ۴ ـ ۴ ذکر گردیده منعکس گردد . ( به مثالهای بند ۴ ـ ۸ مراجعه نمایید .) به این ترتیب علائم اضافی که توسط مقامات مسئول توصیه میشود در علامتگذاری اصلی دخالت نکرده و علامتگذاری بسته با توجه به بند ۴ ـ ۴ به طور صحیح شناخته خواهد شد .
۴ ـ ۷ ـ پس از فرآیند بازسازی علائم ثابت به شرح زیر باید بر روی بسته نقش گردد .
ح ـ کشوری که عملیات بازسازی در آن انجام شده است علامتی که توسط آن علامت کشور مربوط در حمل و نقل بین المللی شناخته میشود .
ت ـ نام یا علامت مسئولی که عمل بازسازی را انجام داده و یا مجوز انجام آن را داده است .
ی ـ سال انجام عمل بازسازی با حرف R و برای بستههایی که آزمایش نشتی را طبق بند ۳ ـ ۳ ـ ۲ استاندارد بستهبندی و حمل و نقل مواد خطرناک ( روش آزمون ) با موفقیت گذرانده باشد با حرف اضافی L مشخص خواهند شد .
۴ ـ ۸ ـ علائمی که با آنها اشاره شد باید در نزدیکی علائمی که در بند ۴ ـ ۴ ذکر شد نقش گردد یا به جای علائم مربوط به بند الف و ز , ۴ ـ ۴ قرار گرفته و یا علاوه بر آنها منعکس شوند .
۴ ـ ۹ ـ مثالهایی از علائم بستهبندیهای ساخته شده ( نو ) به شرح زیر است :
ـ جعبههای تخته فیبری
ـ بشکه فولادی جهت بستهبندی مایعات
ـ بشکه فولادی محتوی جامدات یا بستهبندی داخلی
ـ جعبه پلاستیکی با ویژگیهای مشابه با نمونه اصلی
مشخصات علائم فوق براساس تعاریف ذکر شده به ترتیب عبارتست از :
الف ـ علامت سازمان ملل متحد
ب ـ شماره کد بستهبندی
ج ـ گروه بستهبندی
د ـ حمل و نقل مواد جامد
ه ‘ ـ سال ساخت بسته
و ـ نام کشور تفویض کننده ـ در ایران مرجع کنترل کننده مؤسسه استاندارد میباشد .
ز ـ نام تولید کننده یا سازنده و علائم لازم دیگر
۴ ـ ۱۰ ـ مثالهایی از علائم بستهبندیهای بازسازی شده به شرح زیر است :
با توجه به نوع بستهبندی ( بازسازی شده ) علائم اضافی به شرح زیر خواهد بود :
ح ـ نام کشوری که عملیات بازسازی را انجام میدهد .
ت ـ نام یا علامت مسئولی که عمل بازسازی را انجام میدهد و یا مجوز انجام آن را داده است .
ی ـ سال انجام فرآیند بازسازی
ضمیمه ۱
در این ضمیمه سطوح , زوایا و قسمتهای مختلف یک بسته بندی کامل و پر , جهت استفاده در گزارشهای آزمایشگاهی نامگذاری میشوند .
۱ ـ ۱ ـ مشخص نمودن قسمتهای مختلف بستهبندی
۱ ـ ۱ ـ ۱ ـ بستهبندی متوازی السطوح
بستهبندی باید در وضعیت مورد استفاده در حمل و نقل قرار داده شود . اگر قرار دادن در این وضعیت مقدور نباشد ولی بستهبندی دارای درز ساخت یا دوخت باشد آن را به طور عمودی در قسمت راست آزمایشگر قرار میدهند .منبع :استاندارد ملی ۲۲۹۴